- Digitaal Allemaal -

Home /

Daten en flirten doe je online

Daten en Flirten doe je online

Daten en Flirten doe je online

door Marcel, 15 april 2019

Inhoudsopgave

Wie pikt haar of zijn date tegenwoordig nog op in de kroeg? Bijna niemand meer, onder de twintigers in ieder geval nog maar weinig mensen. Daten doe je via de digitale snelweg en dan vooral via Whatsapp. Wil je als twintiger helemaal goed internetflirten? Dan moet ook de relatiestatus op Facebook eraan geloven, of juist niet natuurlijk.

Uit onderzoek van Simyo, het online merk van KPN, blijkt namelijk dat veel jonge volwassenen tussen de 20 en 28 jaar niet eerlijk zijn op Facebook over het hebben van een vriend(in). Van de 638 ondervraagden met een vriend of vriendin spelen de meeste mannen (41 procent) en vrouwen (47 procent) toneel op hun Facebookaccount. En waarom ook niet eigenlijk? Zo lijk je voor andere gegadigden een begeerlijke vrijgezel in plaats van een relatiemuts.

Zonder Whatsapp vaart niemand wel
Jongeren tussen de 20 en 28 jaar gaan nergens heen zonder het mobieltje. De mobiel is als het ware vergroeid in de hand. Uit het onderzoek blijkt dat Whatsapp de flirtfunctie is voor casanova’s, 86 procent van de mannen gebruikt de berichtenservice zelfs voor het regelen van de first date. Onder de vrouwelijke versierders doet 64 procent dit. De kroeg is een ouderwetse playground. Whatsapp is misschien minder romantisch, het is natuurlijk wel heel makkelijk om contact te leggen. Voor de verlegen lovebirds is het de ideale manier om een date in de wacht te slepen.

Met rooie oortjes achter je mobiel
Met een mobiel kun je bellen. Dat is echter allang niet meer de hoofdfunctie van de telefoon. Doordat je via Whatsapp makkelijk, snel en goedkoop berichten kunt verzenden, gaan er ook erotische getinte foto’s over en weer tussen contacten. Dat geven de ondervraagden in het onderzoek aan. Wel zie je dat de mannen meer in het bezit zijn van ondeugende foto’s. Waar 18 procent van de vrouwen dat soort foto’s op de mobiel heeft (voornamelijk foto’s van zichzelf), zijn de mannen met 30 procent vertegenwoordigd.

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.


Vorige Volgende »