- Digitaal Allemaal -

Home /

Geen braaksporen bij inboedelverzekering

Geen braaksporen bij inboedelverzekering

Geen braaksporen bij inboedelverzekering

door Marcel, 15 april 2019

Inhoudsopgave

Je hebt sinds een aantal maanden een nieuwe werkster en bent behoorlijk enthousiast over haar inzet. Een wat je noemt “proper vrouwtje”. De laatste weken ben je er echter achter gekomen dat je tot twee keer toe het geld dat je op de kast had gelegd kwijt was. Verder geen acht opgeslagen, totdat je dochtertje van zes zag dat de werkster je dure laptop in haar tas wegmoffelde. Ze ontkent in alle toonaarden en je laptop ben je kwijt.

Je kreeg het advies van je buren om aanspraak te doen op je inboedelverzekering. Het betreft toch inboedel? Je werkster vond plotseling ander werk. Hoe dan ook, jij zit met de brokken. Je dacht altijd dat, om aanspraak te kunnen doen op je inboedel verzekering, er sprake moest zijn van braak. Er moeten, volgens jou, altijd sporen zijn van inbraak. Navraag leert echter, dat dat zeker niet altijd het geval hoeft te zijn.

De voorwaarden van de inboedelverzekering zijn coulanter geworden. Het kan zomaar gebeuren dat je mensen bij je thuis* uitnodigt en dat je na afloop van het onderonsje spulletjes mist. *Indien je op kamers woont, gelden andere voorwaarden. De inboedel verzekering dekt in veel gevallen de schade en daarvoor zijn dus géén sporen van braak noodzakelijk. Wél moet je de verzekeraar of je tussenpersoon tijdig informeren en moet je aangifte doen bij de politie.

En natuurlijk zal het helpen indien je ook een originele aankoopnota kunt overhandigen. Om aanspraak te kunnen doen op je inboedelverzekering zal je verzekeraar in de meeste gevallen een expert inschakelen om de schade aan je inboedel vast te kunnen stellen.

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.


Vorige Volgende »